Utforska Tyskland med familjen i sommar – res smidigt med SJ EuroNight

Visste du att du kan resa direkt från Sverige till både Hamburg och Berlin med SJ i sommar? Få ut mer av semestern och låt resan bli ett bekvämt och minnesvärt äventyr för hela familjen. Umgås i kupén, res medan ni sover och vakna upp på kontinenten.

 

Från april till september kör SJ EuroNight hela vägen till den tyska huvudstaden. Ni lämnar Sverige på kvällen och vaknar upp i Tyskland nästkommande morgon – redo att fånga dagen!

En äventyrlig upplevelse
Låt resan börja ombord och bli en del av äventyret. Att åka nattåg är både mysigt och spännande – inte minst för de yngre resenärerna. Umgås i kupén, ät något gott från minibistron och somna till tågets vaggande för att sedan vakna upp i ett helt nytt land. Smidigare blir det inte!

Hamburg erbjuder många roliga upplevelser för hela familjen. Foto: SJ.

 

Hamburg
Tysklands näst största stad Hamburg bjuder på enastående upplevelser för hela familjen. Promenera i hamnen, smaka på den tyska specialiteten ”fischbrötchen”, strosa runt på shoppinggatan Neuer Wall och spana in stadens arkitektur- och kulturliv.

En favorit hos barnfamiljer är ett besök på världens största modelljärnväg! Miniatur Wunderland är inte bara Hamburgs största turistattraktion, under fyra år i rad har det även blivit framröstat som Tysklands bästa attraktion. Utöver att det åker hela 1 040 tågsätt omkring i anläggningen har det bland annat byggts upp små järnvägar, modellstäder, båtar, flyg, luftballonger och flygplatser.

Något annat som garanterat blir en familjeaktivitet utöver det vanliga är ett besök på Hamburg Dungeon. Där låter ni er färdas tillbaka till olika århundranden för att uppleva Hamburgs historia. Med 360 olika uppsättningar av teatralisk berättelse, 11 interaktiva shower, karuseller under jorden och specialeffekter har ni aldrig en tråkig stund på Hamburg Dungeon.

Berlin 
Unik gatukonst, fantastisk shopping och ett brett kulturliv gör Berlin till en minst sagt intressant stad.

Ett besök vid Berlinmuren är givetvis ett måste när du befinner dig i Tysklands huvudstad. Museiön, med sina många museer, är också en stark rekommendation.

Något som brukar uppskattas av både stora och små är pampiga utsiktsplatser. Fernsehturm, det 368 meter höga tornet på Alexanderplatz, är Europas näst högsta tv-torn. På 60-talet var tornet enbart till för tv och radioinspelningar, men idag är det en av Berlins mest kända sevärdheter. Ta en tur upp i tornet för att spana in den häpnadsväckande panoramautsikten eller boka bord i tornets restaurang. Barnen kommer garanterat tycka att det är spännande att äta middag högt uppe på höjden!

Med SJ EuroNight lämnar ni Sverige på kvällen och vaknar upp i Tyskland nästkommande morgon. Foto: SJ.

 

Flera avgångsstationer 
SJ EuroNight avgår tidigt på kvällen från Stockholm och plockar sedan upp påstigande i Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Lund, Malmö, Köpenhamn (Kastrup) och Odense.

Familjeerbjudande
Du som reser med vuxen- eller pensionärsbiljett i 2 klass får ta med dig upp till två medföljande barn som endast betalar hälften av vuxenpriset. Erbjudandet gäller för barn till och med 15 år fyllda. Barn upp till och med 6 år kan dessutom helt kostnadsfritt dela sängplats med dig. På SJ EuroNight kan ni välja att resa i färdigbäddade sovkupéer, bekväma liggkupéer eller på vanliga sittplatser. Läs mer om SJ EuroNight och boka er resa här.

Det ska vara roligt och lättsamt att åka tåg som familj, därför har vi samlat ihop tips och information kring hur det är att resa med barn här.

 
Den här sidan använder kakor

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Denna sida samlar endast tredjepartscookies till syften av återmarknadsföring och analys. Genom att använda webbplatsen accepterar du detta.

Godkänn

Mediekompaniet

Läs mer

SJ