De vill att ishockey ska vara för alla

En aktiv fritid kan för många barn och ungdomar vara nyckeln till att livet ska kännas meningsfullt. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, för att alla barn ska få ha det så.
– Vårt stöd känns viktigare än någonsin, säger Ola Bergman.

Att barn och unga rör på sig för lite är ett växande samhällsproblem i Sverige enligt Folkhälsomyndighetens undersökning av skolbarns hälsovanor bland 11, 13 och 15-åringar. WHO, Världshälsoorganisationen, rekommenderar minst 60 minuters måttligt ansträngande fysisk aktivitet om dagen. Den mest aktiva gruppen är 11-åriga pojkar där nästan var fjärde rör sig minst en timme om dagen. Bland 15-åriga tjejer är det bara knappt var tionde som motionerar tillräckligt. Enligt flera undersökningar påverkas den redan oroande trenden negativt av den pågående coronapandemin.
– I en tid där barn och unga, precis som resten av befolkningen, levt mer isolerat och fått ändrade levnadsvanor känns vårt stöd viktigare än någonsin, säger Ola Bergman, vd i Dina Försäkringar Syd.


Ola Bergman, vd i Dina Försäkringar Syd.

Som en del i Dina Försäkringars hållbarhetsarbete sponsrar Dina-bolagen lokala ungdomsföreningar inom idrott, kultur och andra områden som bidrar till samhällsnyttan. En sådan förening är Halmstad Hammers HC och deras projekt ”Hockey för alla”.
– Projektet startade vi upp med syftet att få ishockeyn i Halmstad mer lättillgänglig. Barn och ungdomar som är nyfikna på att prova på sporten ska ha en ärlig chans att göra det, utan att deras föräldrar ska behöva lägga tusentals kronor på utrustning, då ishockey är en väldigt dyr sport att utöva. Vi vill att alla ska känna sig välkomna, utbilda barnen både på och utanför isen, bidra till att barnen får nya vänner för livet och väcka intresset för sporten ishockey, säger Martin Andersson, säljare i Halmstad Hammers HC.


Martin Andersson, säljare i Halmstad Hammers HC

Föreningarna som Dina-bolagen sponsrar ska, på ett eller annat sätt, arbeta med integrations- och jämställdhetsfrågor och det läggs stor vikt vid att respektive samarbetspartner delar Dina Försäkringars riktlinjer kring etiska värderingar. Sponsorinsatserna kan vara stora som små – allt från huvudpartnerskap till mindre ekonomiska eller praktiska medel som gör ett evenemang eller en aktivitet möjlig. Dina Försäkringars vision är att alla kan göra något.
– Genom projektet har vi startat upp både nybörjargrupper i åldrarna 8–15 år och en tjejgrupp. Vi ser ett växande intresse, trots begränsade träningsmöjligheter under rådande pandemi, vilket är fantastiskt roligt, berättar Martin.

Att idrotta med kompisar, ha en god grannsamverkan eller att få vara en del av en arbetsplats med sund arbetskultur tror Dina-gruppen är goda exempel på sådant som skapar tillit mellan människor, och därmed stor trygghet i samhället.
– Det kan handla om att delta i lokala kulturevenemang, ungdomsidrott eller att hjälpa de som hjälper, till exempel med matkassar till behövande. Därför jobbar vi på Dina brett när vi väljer ut vilka initiativ vi ska vara med och stötta, berättar Ola.

Vad har stödet från Dina betytt för er?
– Eftersom vi ser ett ökat intresse för att prova på ishockey bland barn och ungdomar är vi i behov av mer utrustning till barn i olika åldrar. Tack vare Dina Försäkringar kan vi utveckla och driva vidare projektet ”Hockey för alla” vilket på sikt kommer att bidra till att allt fler barn kan komma in i föreningen och aktiveras genom sporten ishockey. Det går hand i hand med att vi vill vara med och bidra till att barn och ungdomar ska må bra och få en god hälsa, avslutar Martin Andersson.

Advertisement


Den här sidan använder kakor

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Denna sida samlar endast tredjepartscookies till syften av återmarknadsföring och analys. Genom att använda webbplatsen accepterar du detta.

Godkänn

Mediekompaniet

Läs mer

Dina Försärkingar Syd