5 anledningar till varför du behöver en säker VPN

Kostnadsfri VPN eller en VPN som kostar pengar: vilket alternativ borde du välja?

Vet du inte riktigt vilket alternativ du ska välja när det gäller VPN? Du kanske undrar om det är värt att betala för en prenumeration eller om du ska välja det kostnadsfria alternativet? Det är en bra fråga som vi gärna hjälper dig att besvara.

Även om det finns vissa fördelar med de kostnadsfria alternativen, bidrar de med onödiga risker som du säkerligen vill undvika. Därmed kommer du i de flesta fall vilja välja ett av de alternativ som faktiskt kostar pengar.

Fortfarande inte övertygad om att de VPN-tjänster som kostar pengar är det bästa alternativet? Fortsätt läsa!

5 anledningar för varför du inte bör välja en kostnadsfri VPN-tjänst

De måste tjäna pengar på något sätt
Även om tjänsten är gratis, kommer den att kräva något annat av dig. Annonser är väldigt vanligt men även att företaget säljer information och data till annonsörer och andra aktörer. Därmed kommer du i slutändan att betala ett dyrt pris för dessa “kostnadsfria” tjänster.

Av den anledningen är det nästan alltid bättre att betala för en VPN-tjänst. På så sätt kan du vara säker att företaget tar din integritet på allvar, vilket är en av de stora anledningarna till att du skaffar en VPN-tjänst från första början.

Det lönar sig att betala för sitt VPN. Foto: NordVPN.

Du missar ytterligare funktionalitet
En av de stora nackdelarna med att välja en kostnadsfri VPN-tjänst är att du vanligtvis endast får tillgång till grundläggande funktionalitet. Därmed missar du funktioner som Threat Protection, Meshnet och möjlighet att använda flera enheter samtidigt, något som du får tillgång till för en billig slant hos NordVPN.

Just nu kan du till och med få upp till 68% rabatt och 3 månader gratis när du tecknar ett nytt abonnemang.

Det är inte säkert att de uppdaterar mjukvaran på regelbunden basis
VPN-tjänster som kostar pengar uppdaterar ständigt sin mjukvara för att se till att tjänsten är så säker som möjligt. Detta gör att du i de flesta fall får ett utmärkt skydd online, beroende på vilken tjänst du väljer.

Även om det finns kostnadsfria aktörer som uppdaterar sina tjänster med jämna mellanrum är det inget du ska förlita dig på. På så sätt utsätter de dig för säkerhetsrisker, vilket kan stå dig dyrt i det långa loppet.

De är inte lika säkra
Det går inte förneka det faktum att kostnadsfria VPN-tjänster sällan är lika säkra som de som kostar pengar. Så enkelt är det. Anledningen till detta är att de inte har samma budget för att utveckla sina tjänster. På så sätt kan cyberkriminella hitta kryphål in i deras system, men gör även att företag, organisationer och myndigheter kan spionera på vad du gör på internet.

Detta är säkerligen något som du vill undvika, och är en stark anledning till att du bör välja en betald prenumeration.

Välj den VPN-tjänsten som passar dig bäst för att surfa säkert på nätet. Foto: NordVPN.

En prenumeration kostar inte särskilt mycket
Det bästa av allt är att en prenumeration hos en VPN-tjänst inte kostar särskilt mycket. Om du väljer en VPN-tjänst som NordVPN får du även massvis med ytterligare funktionalitet, vilket gör att du slipper oroa dig för din trygghet och integritet på nätet.

Om du börjar prenumerera på NordVPN idag får du även möjlighet att få rabatt på upp till 63 % + 3 månader gratis.

Ett utmärkt alternativ om du vill ha bra integritet och säkerhet online!

Slutsats: är det bättre med kostnadsfria alternativ än de som kostar pengar?
Det råder ingen tvekan om att du bör välja en VPN-tjänst som kostar pengar, annars utsätter du dig för de risker du vill undvika från första början. Med rätt VPN kan du surfa tryggt och säkert samtidigt, som du fortfarande är privat online.Den här sidan använder kakor

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen av vår webbplats. Denna sida samlar endast tredjepartscookies till syften av återmarknadsföring och analys. Genom att använda webbplatsen accepterar du detta.

Godkänn

Mediekompaniet

Läs mer

NordVPN