KOMMERSIELL REDAKTÖR

Är du en person som går igång på att hitta nyhetsvärdet i en story? Nu söker vi en hungrig Kommersiell redaktör till Mediekompaniets avdelning Brand Communication. Här skapar vi marknadsledande native advertising-kampanjer åt några av Sveriges största annonsörer.

Om rollen

Som Kommersiell redaktör producerar du artiklar inom en rad olika kategorier. Då våra kunder verkar inom områden som dagligvaruhandel, bank & finans, livsstil, motor, resor och fastigheter, har du en förmåga att hantera bredd och variation i dina texter. Med vass penna har du en förmåga att hitta ett nyhetsvärde och hög redaktionell tonalitet i allt du skriver. Samtidigt måste man värna om varumärkets innehållsstrategier och önskemål.

Tillsammans med Campaign Manager och Insight-teamet är du med och skapar genomarbetade native-kampanjer; från planering och strategi till exekvering och mätning. Då du producerar artiklar primärt för den digitala miljön är du van att monitorera och analysera läsarbeteenden för att hela tiden kunna optimera innehåll, rubriksättningar och call to actions. Dagens konkurrenskraftiga Kommersiella redaktör jobbar i samma stil som en modern redaktion, med att bevaka användar- och läsarbeteenden, på samma gång som man jobbar i en uppdragsstyrd värld, där kundens strategi förvandlas till engagerande stories.

Bild och video är en naturlig del av rollens vardag och enklare bildredigering och layout ingår i rollbeskrivningen. Närhelst det gäller mer avancerade bildhantering som foto, filmning och klippning så ligger det på den Kommersiella redaktörens bord att beställa och kravställa produktion från experter inom det området.

Att jobba med native advertising i svensk nyhetsmedia, innebär ofta ett högt tempo och variationsrika dagar. Tillsammans med kundansvariga på säljavdelningen följer du gärna med på kundmöten där du berättar och informerar kunden om de innehållslösningar som finns på våra plattformar. Vi ser gärna att du är en versatil berättare i både tal och skrift. Du går igång på avancerade uppgifter och du ser eventuella hinder som utmaningar snarare än problem.

Kommersiella redaktören jobbar i team tillsammans med Campaign Manager och Insight Studio. Hen rapporterar till Director of Brand Communication.

Kvalifikationer

Mest troligt har du en bakgrund som journalist och/eller redaktör. Andra tänkbara tidigare roller skulle kunna vara copywriter, social media manager och kommunikatör. Du har god förståelse för den digitala miljön med insikter om hur man idag sätter upp och mäter KPI:er, användardata och konvertering. Det är en fördel om du jobbat med Content marketing tidigare eftersom native advertising ofta bygger på CM-strategier.

Du bör ha erfarenhet från nyhetsmedier och gärna även lokala nyhetsmedier. En viktig aspekt i det handlar om att du har kunskap om nyhetskaraktär, terminologi och rubriksättningar som lämpar sig bra för dessa plattformar.

Dessutom bör du ha en genuin passion för berättande och nyhetsrapporterande som är två ben som native, liksom all redaktionell bevakning, grundar sig på.

Om Brand Communication

Består av de två enheterna Content Studio och Insight Studio. Den förstnämnda jobbar med att ta fram, paketera och producera native-lösningar i svensk lokalmedia. Insight Studio jobbar med effektmätningar och en handfull årliga rapporter. Tillsammans är vi en effektskapande specialistavdelning med mångårig erfarenhet och kunskap. Vi ser nu fram emot att utöka teamet med en Kommersiell redaktör.

Policy

Mediekompaniet är en arbetsgivare som värnar om individen och arbetar aktivt och kontinuerligt för ett arbetsklimat som är utvecklande för alla anställda. På Mediekompaniet ska alla människor oavsett kön, ålder, religion, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, funktionshinder och gränsöverskridande identitet eller uttryck ges samma möjligheter beträffande anställning, utbildning, utveckling och befordran.

Skicka din ansökan tillsammans med personligt brev och CV till jobb@mediekompaniet.com

Sista ansökningsdag: 5/7 2019

Ansök här